„Am facut Partia de schi!”

22.01.2018

Andrei Serban a adăugat 3 fotografii noi.

20 ianuarie la 09:24 ·

Astăzi, 20.01.2018, reîncepe sezonul de schi la pârtia Nemira din Slănic-Moldova. Cu toții ne bucurăm de existența acestei investiții, care a transformat localitatea Slănic-Moldova într-o stațiune completă și tot mai atractivă pentru turiștii din țară și străinătate. Chiar dacă au apărut foarte mulți oportuniști fără vreun aport la realizarea acestui obiectiv investițional, care au încercat fără succes pe diferite căi să împiedice construirea pârtiei, eu și echipa pe care am avut-o în primărie am finalizat acest proiect de o importanță strategică pentru revigorarea turismului din zona noastră.

Care este adevarul? De fapt cine a facut partia? Cine e proprietar? Cu ce a contribuit CL Slanic Moldova? 

„Pârtia din Slanic Moldova si intregul complex de agrement in care este inclusa a fost realizata cu fonduri europene accesate prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de catre ADR N-E. Finantarea are la baza un contract incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si doua unitati administrativ-teritoriale (UAT) aflate intr-un parteneriat, mai exact, Judetul Bacau si Orasul Slanic Moldova.

...

Proiectul "Schi Parc Slanic Moldova" are o valoare de 25,26 milioane de lei, din care 8,7 milioane din fonduri europene, 17 milioane, contributia CJ, iar 1,17 milioane, valoarea terenului oferit de CL Slanic Moldova.  ” Citeste mai mult

"Schi Parc Slănic Moldova" s-a construit in spatele Complexului Cerdac, pe versantul nordic al Munţilor Nemira, între altitudinile de 470 şi 720 m. Finanţarea acestui proiect, în valoare totală de 5,7 milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri europene (2 milioane), cât şi prin contribuţia Consiliului Judeţean Bacău. Pentru amenajarea întregului complex sportiv a fost defrişată pădurea pe o suprafaţă de 7,2 hectare.
Citeste mai mult ...


Nu negam munca functionarilor din primarie care au completat si trimis hartiile cerute de CJ Bacau, Institutia care a facut Partia Nemira si actualul ei proprietar. 

Ce a facut fosta administratie? 

A participat cu terenul, a defrisat 7,2 ha de padure din care fostul edil se spune ca se lauda ca va face gardurile tuturor gospodariilor din Ciresoaia pana la Slanic. Padurea defrisata trebuia replantata, dar asta s-a intamplat in primavara anului trecut, dupa 3 ani,  in administratia Baciu, in urma nenumaratelor amenzi venite la primarie si platite din buzunarul cetatenilor.

De ce nu s-a plantat la timp? Unde e materialul lemnos? De ce am platit amenzi? De ce te lauzi ca ai facut ceva, cand de fapt nici macar nu ai realizat micul tau procent din intelegere?